2013. augusztus 25., vasárnap

Egy kis öröm :-)

Sziasztok!

Tudom, kicsit eltűntem, de annyira sok minden nem történt. 

Készülődünk sógoromék jövő Szombaton megrendezésre kerülő esküvőjére, már régen megvan  a ruha, jövő héten fel is lesz hajtva a hosszából. Ugyanis a cipőm sarka folyamatosan beleakad az aljába. Új, kényelmesebb cipő után kutatok, hiszen fontos, hogy nem csak állni, de táncolni is tudjak az éjszaka, hiszen a ceremóniák után lakodalom is lesz :-) Az anyagot pedig az új lábbelihez hajtják fel. 

Mutatok egy képet, hogy mit fogok viselni. A hajat a fodrászomra bízom, de valószínűleg félig feltűzve, félig leengedve fogom hordani. Az ékszerek ugyan ezek lesznek. Már csak egy harisnya és egy "normális" fekete topán kell.

Íme...

  Remélem mindent be tudok szerezni :-)

Más is van... nagybátyám felesége felajánlott számomra egy kis mellék állást, mivel úgy értékeli, hogy ügyes vagyok a kézimunka terén. Egyenlőre gyakorlási fázisban vagyok, hamarosan meg kell neki mutatnom, hogy eldönthesse, mehet-e élesben. Amennyiben bele lendülök a munkába, és megfelel a munkám arra, hogy rávarrják a határon túlra szállítandó ruhákra, akkor még pénzt is kapok érte :-) Ami annyit jelent, hogy nő a havi fizetésem, és közelebb jutok a céljaimhoz, mint összeköltözés Párommal, önálló élet és a jövő évre tervezett külföldi nyaralás Görögországba. 



Szerencsére a hímzett korongok is egyre kelendőbbek és kelendőbbek. Már meg is találtuk, hogy miből kell a legtöbbet készítenem. Anyám elmondása alapján ebből akármennyit el tud adni... mégpedig a....


A "Szeretlek" feliratból legalább heti tízet, a "Gratulálunk"-ból pedig hármat-négyet el tud adni. Ez nagyon, de nagyon jó. Legalább tudom mire koncentráljak. Hamarosan meg kell terveznem  az ünnepi korongokat is. Még ki kell számolnom mekkora korongra és milyen formában fér el, hogy "Boldog Karácsonyt". Kelendő lesz a többiek szerint, főként, mivel ilyenekkel lesz feldíszítve egy 150 centiméteres műkarácsonyfa a kirakatban :-) Tervezek a csúcsára egy kb 20 centis fehér angyalt, akinek a ruháját hímzések díszítik, és a szárnya is hímezve és ragasztva lesz :-)  Kapok hozzá segítséget. A test drót vázát Párom készíti el. A többit megtervezem :-)

Kaptam már egy fizetős megrendelést ruhadarab kidekorálására is. Már csak a nyomtatót kell helyre hozni, hogy ki tudjam nyomtatni a mintákat hozzá. Ez egy női fekete szakács kabát :-) A tervek alapján szép lesz. ;-)

Lassacskán eljutok addig a pontig, mivel beindul nálunk a mindenszenteki munka szezonja is, hogy nincs elég óra egy napban, hogy mindent meg tudjak csinálni. De hát.... az a szép benne, hogy mindegyik pénzt hoz a házhoz. És hát... hogy őszinték legyünk... úgy emlékszem azt kértem az Univerzumtól, hogy segítsen olyan mellék pénzszerzési forrást találni, amit szeretek csinálni. Jó, ha az ember a hobbijával is pénzt csinál :-)

Januárra, ami nálunk eléggé uborka szezon, célul tűztem ki, hogy megtanulok horgolni. Arra már a tanárt is meglelem hozzá :-)  Ezzel kapcsolatban is rengeteg tervem van....

Pl...


Remélem szépen fog alakulni ez a folyamat is.

Egyenlőre ennyi. Ha van véleményetek, hozzáfűznivalótok, kérlek írjátok meg ;-)

Puszi!

Joyo ^^

10 megjegyzés:

  1. Szép a ruha, és csinos leszel! :)
    Az pedig fantasztikus, hogy a hobbid a pénzkereseti forrásod is egyben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed Cirnyó! Nagyon jól esett :-)

      Törlés
  2. Szia Joyo!
    Nagyon szép vagy a ruhában:)! Azt a kesztyűt meg nagyon szeretném ha megcsinálnád majd nekem:)!
    Mizu a történettel, mikor folytatod:)?
    Sophie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sophie!

      Köszönöm! Kell is némi bátorság, hogy fel merjem venni arra az esküvőre és kihúzva maga meg is jelenjek.

      Ígérem neked, amint jól megy a horgolás, elkérem a méreteidet és elkészítem neked a kívánt színben :-) Erre szerintem csak Februárban kerül sor. Egy hónapig biztosan sűrűn gyakorolnom kel :-)

      Ami a regényt illeti.... még mindig parkoló pályán van... tele vagyok munkával... szerintem November lesz az az időszak, amikor pont a két ünnep között leszünk, hogy kapok elég időt ahhoz, hogy folytassam....

      Puszi :-)

      Törlés
    2. Legyen meg a bátorságod, mert tényleg jól áll a ruci és szép vagy benne:)!
      A kesztyűt meg vagy lila vagy pink színben szeretném :)!
      Néztem facebookon, hogy már számolsz vissza karácsonyig...khmmm:)! Lehetne hogy addig 26 fok legyen:)???
      Sophie

      Törlés
    3. Megpróbálom elintézni azt a 26 fokot ;-) De azért Októbertől nekünk olyan 20 fokra volna szükségünk, hogy a a fenyő a mindenszenteki koszorúkon friss maradjon ;-)

      Ebben a két színben nagyon szép volna. Ezek az én kedvenc színeim is... ^^

      Törlés
  3. Nagyon lelkesítő, amit csinálsz! Inspiráló! Inspirálsz! Köszönöm! :)
    Ja, horgolni amúgy egyszerű, és fantasztikus dolgokat lehet összedobni, te meg aztán nagyon otthon vagy az ilyen kézműves dolgokban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Cirnyó a bátorítást :-) Azon vagyok, hogy tanárt keressek magamnak, mert rájöttem, hogy internetes videókból nincs elég idegzetem megtanulni ^^ Ahhoz kevés az ép idegszálam...

      Törlés
    2. Közelebb laknál szívesen megtanítanálak az alapokra, de így sajnos nem annyira egyszerű... :)

      Törlés
    3. Igen, sajnos ez igaz... :-)

      Törlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...