2014. június 12., csütörtök

Szükség van májméregtelenítésre

Sziasztok!

Igen, tudom, megint sokáig hallgattam, de mostanában szerencsére nem sok szabadidőm volt. Ez mind munkát és haladást jelent :) Ennek csak örülök!

Viszont az új háztartás vezetése és az újfajta életmód más helyeken is jelentkezik. Például a testemen. híztam. nos, mindez nem is csoda, hiszen sokkal nyugodtabb vagyok, így a testem jobban feldolgozza az ételeket, míg a stressztől alig tudtam emészteni. Nos hát.... az sem kizárt tényező, hogy az esti evések a ludasak.
Hiszen máskor nincs időm ételt készíteni a páromnak és magamnak, mint munka után, olyan este hét órától, és ha már elkészült, miért is ne egyek belőle? Meg is lett az eredmény, bár fogalmam sem volt, hogy mennyire "súlyos" a változás. Egészen tegnap reggelig. Párom előző este hazahozott egy vérszomjas vadállatot. Még riogatott is vele. Nem volt túl bizalomgerjesztő lapos és szögletes testével, ráadásul digitális szemei baljóslatúan méregettek.
  -Na, ráállsz? - vigyorgott rám életem szerelme, és próbálta lehúzni rólam a takarót, ami alá bemenekültem a digitális szörnyeteg elől. 
  -Vidd innét. Vidd innét! - morogtam minduntalan feléje. - Vidd a szemem elől!
Ő csak mosolygott és bedugta az ágy alá.
Végül megadóan felsóhajtottam. - Majd reggel.

A reggel el is érkezett. Elkészítettem a kávét, két pirítóst, elfogyasztottam, jött a napi rutin a fürdőben, majd mélyet sóhajtva és felkészülve a szörnyű szembesülésre, felálltam a mérlegre. Mély levegő.... mint amikor vizsgaeredményre vársz és tudod, hogy sok esélyed nincsen... és akkor jön a csoda! 
  -Nahát! 70 kg vagyok! - lelkendeztem.
  -És az jó? - kérdezte mosolyogva Párom kávésbögrével a kezében.
  -Igen. Sokkal többre számítottam. Legalább 72-re. Ezt viszont még könnyebb leadni, ha végre elkezdek figyelni. Úgyhogy kérlek fúrd fel a kampót a mennyezetbe és tegyük fel a zsákot - kérleltem fellelkesedve.
  -Jó, de előbb Joyoka elpakolja onnan a maradék zsákokat és dobozokat.
  -Megegyeztünk - vigyorogtam
Mert tudom, hogy ha este hat után már valóban nem eszem, vagy csak zöldség-gyümölcs turmixot iszom, és újra bokszolok, akkor hamar visszamegyek a versenysúlyomra (67 kg), úgy, hogy a vérképem normális marad!

Hajrá! Ráadásul ki kellene tisztítanom a májamat is, hogy könnyítsek a szervezetemen. utána néztem egy nem
túl drasztikus tisztítási módnak. ha hazaérkeztünk, megcsinálom. Azt javasolják évente legalább kétszer meg kellene csinálni! És szerintem nem ártana Páromnak sem. idősebb, mint én, és jóval több "szemetet" megevett már. Utána pedig májvédő ételeket kell belecsempésznem a mindennapjainkba.

Mint például:

Kíváncsi vagy, mi az a 7 étel, ami bizonyítottan tisztítja a májat?

A következők:
  • Fokhagyma: telis-teli van olyan kéntartalmú összetevőkkel, amelyek aktiválják a májban lévő enzimeket. Ezek a felelősek azért, hogy a máj jól működjön, és kilökje magából a méreganyagokat. A vöröshagyma is jó, mert a benne lévő szelén szintén méregtelenít.
  • Grapefruit: igen gazdag természetes C-vitaminban és antioxidánsokban, mindkettő hatékony májtisztító, együtt még jobb eredményt érnek el. Meggyorsítják a méregtelenítő folyamatokat, illetve a benne lévő naringenin nevű flavonoid segítségével beindul a zsírégetés is.
  • Zöld tea: közismert méregtelenítő és tisztító hatásáról, szintén gazdag antioxidánsokban. Nemcsak védi a májat, de felelős is azért, hogy jól működjön.
  • Zöldségek: a zöld levelesek, mint például a spenót, mustármag, cikória, de a tökfélék is olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megtisztítják a testünkbe kerülő nehéz anyagokat, így voltaképpen megkönnyítik a máj munkáját.
  • Avokádó: egy kutatás szerint heti 1-2 avokádó elfogyasztásával már sokat tettél az egészséges májért, és akár egy hónapon belül várhatsz pozitív változást. Beindítja a tisztító folyamatokat.
  • Kurkuma: nemcsak beindítja a tisztulást, de regenerálja is a májban lévő sejteket. 
  • Dió: a benne lévő aminosavaknak és omega 3 zsírsavaknak hála, ellátja oxigénnel a vért, és ez szintén megkönnyíti a máj tisztulását.
 Forrás    

Remélem kicsit helyrerázódom :)

Puszi

Joyo ^^ 

3 megjegyzés:

  1. És mi a nem túl drasztikus tisztítási mód?
    ETAMA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia ETAMA! Elküldöm a linket ahol utána olvashatsz. Antal Valéria általában nem túl drasztikus és ember-/és szervezet barát megoldásokat talál a "problémákra". Ha megjöttem a nyaralásból, nekilátok.

      http://antalvali.com/maj_epe_beltisztitas-kimeletesen.html

      Törlés
  2. nekem még mérlegem sincs :D

    VálaszTörlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...