2014. augusztus 21., csütörtök

Beszámoló a májtisztításról

Sziasztok!

Most már arról is beszámolhatok, hogy múlt vasárnap megcsináltam a májméregtelenítő kúrát. Az elhatározás megvolt, már csak kemény kitartásra volt szükség ahhoz, hogy végig is csináljam. Nem is az volt a legnagyobb probléma, hogy déltől másnapig egy falatot sem ehettem, hanem a kétóránkénti 2 dl keserűsós oldat lenyelése. Igaz, hogy utána valami különös édeskés mellékíz maradt, de a másodiknál már komoly undort éreztem.... :) 


Este nyolc óra körül, Párom vigyorgó tekintete és a gyomorkorgás, majd a közelgő utolsó adag lenyelése is "enyhén" agresszívvá tett. De büszke voltam magamra, mert végig csináltam. Este tíz órakor megittam az 1 dl olíva olajat elkeverve az egy piros grépfrút levével, és próbáltam minél gyorsabban a hátamon aludni. Többé-kevésbé sikerült.

Ahogy eljött a reggel, nem úgy mentek a dolgok, ahogyan korábbi tapasztalataim alapján vártam volna. A reggeli rutinnál szinte alig távozott azokból az előre beharangozott zöldes kövekből. Valahogy nem értettem a dolgot. Végül elgondolkodtam, hogy amikor néhány évvel ezelőtt legelőször megcsináltam, több mint húsz évnyi méreganyag pucolódott ki a májamból. Így tulajdonképpen mit is vártam. Hasonló mennyiséget? Nem is tudom, A cikk szerint évente kétszer érdemes végigcsinálni a kúrát, ráadásul a teljes tisztuláshoz három alkalmat ír egymás után kéthetes csúsztatással. Elgondolkodtam, valószínű, nem két hét múlva, de egy hónap múlva megcsinálom újra. 

Anyám rendesen tisztul, könnyűnek és energikusabbnak érezte magát harmadnap, amikor a kimerültséget kipihente másnap. Én nem. Én levert voltam. Mindenkinél más. 

Utána néztem a neten. Találtam egy szalonképes képet, hogy tulajdonképpen minek kell távoznia a májból, mi volna a cél. 

Íme:
Tulajdonképpen arra is gondoltam, hogy talán kellőképpen vigyáztam magamra, és azért nem telt fel a szervezetem annyi méreganyaggal, hogy ne tudjon megküzdeni vele a májam és ilyenekké alakuljon. Tulajdonképpen van benne ráció, hiszen nem tivornyáztam, nem szedtem gyógyszereket a téli tüdőgyulladáson kívüli antibiotikum kúrán. Az étkezést illetően is csak azóta ettem "durvább" dolgokat, hogy elköltöztünk, annak pedig négy hónapja. Ennyi idő alatt ilyenek nem keletkeznek. Talán a napi fél grépfrút is sokat segített!

Ezzel a kúrával könnyítünk a szervezeten, a máj öntisztító képességén, és igazából szó szerint is vehetjük a könnyítést, hiszen a kezdő 70.5 kg után 68.4 kg lettem, és azóta is igyekszem hetven alatt tartani a súlyomat. Jobb ráállni arra, hogy este hat óra után nem táplálkozom. Hiszen a szervezet csak este hétig emészt. 

Tartom magam, hogy igyekszem egészségesen élni. Megújítottam a kondi bérletemet is egy újabb hónappal. Sajnos a Nyár már múlik. Így csak annak lesz értelme, hogy jövő strandszezonra dolgozom magamon, no meg arra a két wellness hétvégére, amit kiérdemlünk a kemény munkával és újra lesz lehetőségem fürdőruhát húzni. 


Na majd meglátjuk. Már nagyon vágyom a bokszzsákomra. De még mindig nem volt idő felfúrni a helyére. Vajon mikor püfölhetem újra? Azt már csak a Párom tudja!

Legyen nagyon szép napotok!

Joyo ^^       

2 megjegyzés:

  1. Elismerésem! Csodálattal adózom! Én erre nem lennék alkalmas :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm Cirnyó az elismerést :) Valamikor a nagy napok után újra megcsinálom még az Adventi időszak előtt :) Mert akkor már ismét nem lesz szabad Vasárnapom :) De méltón szeretnék felkészülni a fény fogadására :)

      Törlés

Útkeresés....

Sziasztok! Újra itt. Gondolkodva, elemezgetve, óvatosan lépdelve egy új úton, amely még ismeretlen és a teljes sötétség borítja. Lehe...