2013. március 4., hétfő

Újabb kincsek a gardróbból ^^

Sziasztok!

Tudom, hogy mostanában eltűntem egy kicsit, de nem sok mindenről tudtam volna írni. Igazából most sem, csak gondoltam bejelentkezem, hogy még élek :-)

Talán annyit, hogy haladok nagybátyám ajándékával, gyorsabban és szebben, mint gondoltam volna. Talán mire eljutok az autóm huzatáig, már valóban szép munkát fogok végezni ;-) A hétvégén nagyon sok minden átfutott az agyamon. Talán ilyen energiák jöttek, vagy sokat voltam egyedül, esetleg az, hogy kicsit visszaolvasgattam a regényem előzményeit... nem tudom. Igazából, amint befejezem a Csak azért is túlélem! - az életem, szeretném úgymond a második részét is kiírni magamból, ami kicsit talán furcsa lesz, hiszen nem Magda további kalandjait mutatná be, hanem azt az időszakot, ami megelőzte azt a rengeteg változást és furcsa élethelyzetet, amiről olvastatok. Elvégre azt is jó volna talán tudni, hogy Miből lesz a cserebogár? Honnan indult Magda, hogyan kóstolt bele az életbe, miként lépett a felnőttévállás rögös útjára, hogyan talált rá kezdetben önmagára, hogyan ízlelte meg a testi örömöt és a szerelmet, hogyan csalódott és élte meg rossz döntéseinek fájdalmas eredményeit? Miként ismerkedett meg Balázzsal, hogyan élt meg egy tiltott kapcsolatot, milyen volt mikor még boldog volt vele, miként fordult szembe a családjával, s vajon hol romolhattak el a dolgok... onnan pedig már ismerős a helyzet. Milyen ötlet? Érdekelne benneteket "törzsolvasókat" az előzmény? Mert, ha igen, akkor felírom a terveim közé :-) 

Az alapok egy része elkészült már. Várom a véleményeteket...

Ami a regényt illeti... direkt nem publikáltam még az új fejezetet... mert jobb szeretném, ha volna tartalékom, amíg újra meg nem száll az ihlet. Tudom, hogy kíváncsiak vagytok, hogy miként néz szembe egymással Magda és Zizu, és, hogy vajon megtörténik-e Krisztián és Magda között, aminek talán illene megtörténnie, de nem akarlak benneteket újból hetekig várakoztatni... kis türelmet szeretnék még kérni, s hamarosan olvashatjátok a "Méhkirálynő" című fejezetet ^^

Kicsit sok a dolgom mostanában, talán azért sem csókolt a Múzsa homlokon. Ma befizettem a vizsgadíjat az angol nyelvvizsgámra, arra készülök, közben egyre jobban közeleg a Nőnap és napközben dolgozom. Most is az áru érkezését várom. A vázákat és vödröket már előkészítettem, hamarosan nekilátok a kirakatnak, meg kell pucolnom. Délután egy órától már idesüt a Nap, és jobb szeretném, ha elcsúsznának az üvegen a napsugarak, nem pedig megtörnének a koszfoltokon! Fontos az imázs :-)  

Viszont mutatok valamit, amire, vagy inkább amikre a hétvégén bukkantam szekrény pakolás közben. Még mindig rejteget meglepetéseket a gardrób mélye ;-)


Mindig is imádtam ezt a hímzett selyem tunikát. Ez volt az első "különleges" ruhadarabom, amivel kifejeztem, hogy nem áll szándékomban elvegyülni a tömegben. Nem is volt olcsó... tizenkét évvel ezelőtt kaptam, és már akkor tízezer forint volt. De nagyon vigyáztam rá és megbecsültem. A mai napig jó állapotban van, csupán a legalsó csomót kellene megvarrni, mert kicsit elengedett. Az alatta lévő fekete aszimmetrikus koktélruha pedig vele egy idős. Tizenhat évesen vettem, mikor az első nagy fogyásom megtörtént és volt bátorságom nőiesebben öltözködni. Utoljára legalább nyolc éve volt rajtam ez így együtt, ahogy van. Egy esküvőre voltam hivatalos és csinos szerettem volna lenni. Sikerült :-) Így néztem ki tizenkilenc évesen:

Az eredmény... a násznép a szívébe fogadott, nagyon jót buliztam és táncoltan reggel hatig, ráadásul még be is pasiztam. Megéri néha kitűnni a tömegből. Egyre inkább úgy érzem drága Silver Moon, hogy újra és újra igazad van. A keleties stílus az, ami a legjobban áll. Talán efelé kellene orientálódnom... főként. Majd alakul a nyárra. De olyan jó volna hasonlóképpen újra elmenni valami eseményre. Kiöltözni, sminkelni, frizurát készíttetni. A legközelebbi lehetséges alkalom is csupán Augusztus végén lesz, de oda már megvan a ruha. Emlékeztek, a vörös nagyon, de nagyon felszabdalt alig anyag. Majd kiderül. Sok víz le fog folyni addig még az Ikva patakon.    

Illetve két kép a kézműves tevékenységemről:



Na jó, nem koptatom tovább a billentyűzetet... megyek  kirakatot rendezni... :-)

Legyen gyönyörű szép napsütéses Hétfőtök!

Joyo ^^
 




7 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Ezek a ruhák gyönyörűek én is szeretem az ilyen stílust.
    A barátnőm is márciusban nyelvvizsgázik angolból :)
    szép napot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cirnyó! Örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül... úgy vélem akkor te sem az a típusú ember vagy, aki eltűnik a tömegben :-) De hát miért is kellene beleolvadni a "masszába"?

      Ő is izgul? Én kezdek, most, hogy közeleg a vizsga időpontja. Pedig sokkal több önbizalmam van, kint a korábbinál. Annyit kell elérnem, hogy ne fagyjak le a szóbelin a vizsgabiztos előtt. Tudok beszélni, van szókincsem, ismerem a nyelvtant... de ha befagyok... onnantól elmeszeltek. Még azon is elgondolkodtam, hogy megiszom előtte két deci vörösbort. Hátha feloldja a gátlásaimat...

      Törlés
    2. szia :) állítólag nem vagyok egy tömegben eltűnős típus, már csak az irtóvörös hajam miatt sem lehetnék ilyen :D
      Izgul a barátnőm igen.
      A lefagyás elég nagy probléma, nálam is, készülj fel rá lelkileg, és tudom ajánlani a homeopátiás bogyókat is segítségül. Az tuti segít :)

      Törlés
  2. Auuuuu, az a keleties ruha....nagyon szép vagy benne :)!
    Én vasérnap nem bírtam magammal, és elmentem a kedvenc turimba:)! A pénztárcám bánta :D! De a szekrényem is, mert így is folyik ki a sok ruha:)!

    A regényhez pedig: IGEN, ELŐZMÉNYT NEKÜNK :)!

    Sophie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Sophie! :-)

      Milyen ruhákat vetél? A nő néha engedjen a "kísértésnek"! A turi a z egyik legjobb hely a világon, mert olyan ruhadarabokra tehetsz szert, amiből biztosan nincs még egy. Így válunk egyedivé, nem pedig klónokká, hogy követjük az adott divatirányzatot :-)

      Örülök, hogy érdekelnek az előzmények :-) Csak eszembe jutott ;-) Mármint, hogy miért ne? Vannak a nőknek elnyomott. elfeledett tizenéves kori blokkjaik. talán így oldódik bennem is :-)

      Talán kicsit furcsa lesz, hogy Balázs kerül a pozitívabb szerepkörbe, vagy nem? Ki tudja még milyenre sikerül a második rész. Elengedem a fantáziámat :-P

      Haladok a mostanival is. Bár kicsit bukdácsolva, mert készülünk a Nőnapra a boltban, így fáradtabb vagyok estére. De azért igyekszem...

      Szép napot kívánok ^^

      Törlés
  3. Igen, igen, és igen! Mikor szaladgál egy másik ilyen kinézetű lány Magyarország utcáin? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy soha... lassan magamra kell találnom. Bár eléggé instabil állapotban vagyok...
      De köszönöm :-)

      Törlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...