2021. január 18., hétfő

Vágy az egészségesebb életre anyaként

 Sziasztok!

Azt hiszem elérkezett ismét az adott évben, amikor a szervezetem az egészségesebb ételek kívánja. Érzem, hogy tisztulnom kellene. Nem csak az én érdekemben, hanem Nimródéban is. 

Mivel Nimó kicsivel jobban el tudja foglalni magát ha leteszem a játszószőnyegre vagy beteszem a hintájába, így több mindenre marad időm. Akár még főzni is... vagy párolni...vagy facsarni... vagy centrizni...esetleg salátát készíteni...vagy sütni...

Kíváncsi vagyok miként tudom beépíteni a mindennapokba. A gyerek rutinjába kell valahova betennem és akkor számára sem lesz furcsa, hogy Anya néha kicsit a látómezején kívülre kerül. 

Szüleim tegnap megkínáltak az általuk gyümölcs és zöldségcentrifugával készített egészséges vitamin lével... nagyon tetszik, de ezért nem biztos, hogy Gét belehajszolom egy újabb konyhai gép vásárlásába, mivel ő nem  iszik ilyeneket. Egyszerűen nem bírja nagyobb mennyiségben a gyomra. A párolt vagy sült zöldségekkel is sokszor hadilábon áll. Ez van. Ebben itthon most sincs partnerem, ha csak Nimródot nem számolom bele, hiszen ő ugyan úgy fogyasztja, csupán átalakított állapotban :)

Lehet, hogy szüleim ellátnak majd a kellő mennyiségű lével... majd meglátjuk :)

Mindenesetre az időtöbblet miatt végre tornázni is tudok napközben. Inkább délelőtt, mert a kisfiam akkor még jobb hangulatú, könnyebben kezelhető, mint délután.

Mint írtam, a vágy és az igény megvan a változtatásra...már csak a napunk részévé kell tennem...

Mert tulajdonképpen ezzel már egy mintát is mutatok cseperedő gyermekemnek. Tudom, hogy a harmadik hónapban még normális, hogy nincs időm szinte semmire. De ez kezd megváltozni. A többi pedig már  rajtam múlik :)

Nos Joyo...hajrá! :)

 

Joyo ^^   

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, milyen jó partnered a kisfiad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Ezt érte is teszem több szempontból is :)
      A minta, amit esetleg követhet, a tej minősége, amit jelenleg kap... tovább vele maradhatok egészsgben, hiszen mégiscsak 35 éves leszek idén...

      Törlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...