2021. január 11., hétfő

Testem változásai...

 Sziasztok!

Kicsit féltem a hajmosástól, de nem volt olyan durva az ezt követő fésülködés. Köszönöm a támogatást és az együttérzést. Jó tudni, hogy az anyukák összetartanak és támogatják egymást :)


Különös, hogy mindaz a testi és lelki átalakulás amin keresztül megyünk a várandósság során mennyire hirtelen át tud csapni önértékelési zavarba amint megszületik az utód és az altesti fájdalmak tompulnak. Mindaz, amin kilenc hónap alatt keresztül megyünk, míg örömmel elfogadjuk a testünk változásait, a szülés után erre már nem igazán van lehetőség.  Olyan hirtelen áll be a fizikai és lelki változás. Egyszer csak a babád már a karjaidban van. A melleid bedurrannak a tejtől, a hasad pedig leeresztett strandlabdaként lötyög engedve a centrifugális erőnek. 

Nem csak azt kell feldolgozni, elfogadni és megélni, hogy anya lettem. A párkapcsolat dinamikája is változásokon megy keresztül. Nálam leginkább a szexualitás témakörében. Mindig is fontos szerepet töltött be az életemben és mindezt leginkább Gével tudtam és tudom is megélni. Így amikor a szülést követően traumákon ment keresztül az altestem és az első próbálkozások fájdalmasra és kellemetlenre sikerültek, befordultam. Hiába kaptam támogatást, együttérzést, nyugtatást Gé részről, nem ő hanem én magam voltam türelmetlen. Azt hittem nincs arra remény, hogy vissza kapjam a régi énem. A magas libidójú, nagy étkű tüzes nőt, akinek a szex ugyan olyan fontos a kapcsolatában, mint egy jó beszélgetés.

Leginkább türelemre intett mindenki, akivel beszéltem erről a témáról. Azt mondták fokozatosan szoktassam vissza magam. Azt mondták olyan, mint a biciklizés (de ez tévedés). 

Őszintén megosztottam a félelmeimet és kétségeimet Gével. Ez fontos alapja az új kapcsolatunknak. Mindig őszintén. Mindig el kell mondani, ha bánt valami vagy szorongással tölt el. Nehogy tüskévé váljon idővel.     

Az első együttlét valóban olyan volt, mintha a legelső lett volna...

Izgultam, lassúak és óvatosak voltunk. 

Én irányítottam és csak addig és annyit, amennyit jónak láttam.

Sosem hittem volna, hogy egyszer újra átélem az "elsőt". 

De még mindig nem rendeződtem. Gondolom alap esetben az ember lánya nem szülés után három hónappal kezd vad ágytornákba a párjával...

De a magam részéről még nagyon sok mindent el kell fogadnom. 

Remélem jó úton haladok vele....

 

Legyen szép napotok!

 

Joyo ^^

2 megjegyzés:

  1. Szia, biztos, hogy jó úton haladsz/haladtok, főleg, hogy türelmes, megértő a férjed.
    Minden rendben lesz, bár az elején én is tartottam tőle, hogy ez nem lesz már a régi, de nem így történt szerencsére.
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági! Köszönöm. Én is bízom benne, hogy vissza találok önmagamhoz ezen a téren is :) Többen mondták, hogy olyan lett, mint volt. Gondlom amikor az érzékenység teljesen megszűnik és az izmok is vissza edződnek :)

      Törlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...