2012. április 14., szombat

Tisztító kúra... kacsintgatok a vega életmód felé...

Jelenleg a türelem erényét gyakorolom. Több okból is. Az első, hogy lebetegedtem. Nátha, torokfájás, hidegrázás... grátisznak pedig antibiotikum okozta kiütések... hmm.
  A másik indok már kicsit lelkibb... ugyanis türelemmel kell várnom, amíg a posta embere, hóban,szélben, fagyban, esőben... kitartóan előre haladva, el nem hozza nekem a Boldogasszony kártyacsomagot, mely komoly segítség lesz a másik világgal való kommunikációban.  Biztos vagyok benne, hogy van akinek mindez eléggé ostobán hangzik. Amennyiben van ilyen, úgy tűnik, hogy vagy elválnak útjaink, esetleg itt marad röhögni, de ennek is van pozitívuma. Nőni fog a nézettsége a blognak ;-p

Oké, félre a cinizmussal és a tréfával...

 Türelmet gyakorlok. A most induló időszakban, amikor úgy érzem, hogy csúcson pörög a teremtő erőm, fel kell készülnöm rá, hogy méltó legyek a szolgálatra. Normális életet szeretnék élni. Már amennyire egy ember élete 2012-ben normális lehet a sok lelki és fizikai változás miatt. Érzem magamon. Érzem a szervezetemben, a napi szükségleteimben. Nem kívánom a nehéz ételeket, a szeszes italt, a füstös helyeket, a tömény édességet... sőt, a vörös húst, de még a fehér hőst sem. Talán eleve vannak az ember életében olyan periódusok, amikor kicsit tisztulni vágyik. Amikor könnyíteni szeretne a szervezetén. Kicsit kitisztítani, könnyíteni az emésztőrendszere munkáján, és olyan dolgokat fogyasztani, ami több élő dolgot tartalmaz, hogy feltöltse a szervezetét.
 Most az én testem is kiáltozik a zöldségért, gyümölcsért, a halért... sok-sok folyadékért. És valahogy undorodom a szénhidráttól és a húsféléktől. 

 Nem mondanám, hogy a vegetáriánusok útjára léptem... bár néha szimpatizálok velük. Azt szokták mondani, hogy az, aki húst fogyaszt, sokkal jobban kötve van a földi világhoz, mivel a hús nehéz, nehezen emészthető, és egy másik élőlény energiáit nyeled magadba. Ráadásul akik kerülik a húsfogyasztást, sokkal békésebbek. van rá példám. Én nem is mindig vércsoport függő. Hiszen azt mondják, hogy a 0-ás vércsoport, mint ős vércsoport, húsfüggő, és annak fogyasztása nélkül komoly problémák léphetnek fel. na kérem... az egyin nagyon jó barátom 0-ás, férfi, és lassan 6 éve vegán. Emellett kicsattanóan jól érzi magát a bőrében :-) Ennyit a vércsoport diétáról.

  Legjobb lesz, ha a szervezetemre hallgatok, és azt fogyasztom, amit megkívánok, és nem leszek a megszokások rabja! ;-)

    Jelenleg zöldségevő fázisban vagyok. Ebédre párolt zöldség, párolt gombafejekkel! Hmmm... talán a gyógyulás is könnyebben megy, ha nem terhelem a gyomrom! Ezáltal az az energia, ami az emésztésre használódott fel, más felé fordíthatom! :-)

  A másik, amit kívánok, az a citromleves víz. Nem, nem limonádé... mindennemű édesítőszertől mentes. Utána néztem, nem ostobaság. Komoly, pozitív hatásai vannak, amit megosztok veletek:

"A citromot, illetve a citromlével ízesített vizet nemcsak a gyümölcs magas C-vitamin-tartalma, ennélfogva pedig immunrendszered megerősítése miatt érdemes fogyasztanod. A citrom számos egészségvédő hatása mellett - például energetizál, segít megőrizni a csontok és a szem egészségét, antioxidánsai révén pedig képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát - az anyagcsere-folyamatokat is támogatja.

Rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést, segíti a tápanyagok lebontását, rostanyagai és a benne található folyadék biztosítja a telítettségérzet kialakulását, emellett olyan enzimeket tartalmaz, melyek fokozzák a zsírégetést, és a vércukorszintre is jó hatással vannak. A citrusfélékben mindemellett nagyobb mennyiségben található kálium, mely szabályozza vízháztartásodat, a veseműködés optimalizálása révén pedig tisztítja szervezeted. Mindezen hatások érvényesülésének érdekében fogyassz el minden étkezés előtt egy pohár citromos vizet." (Forrás: femina.hu)

Még akkor is a tanulás és a felkészülés fázisában leszek, amikor megérkezik a kártya csomag. Még ismerkedem a lapokkal, Babbával, hangolódom és tisztulok tovább. Ha valaki még ezek után is szeretne követni, hogy elindultam ezen az úton, és a hétköznapi bejegyzések mellett a spirituális megfigyelések is érdeklik, az nyugodtan nézzen be hozzám. Szeretettel várom :-)

Joyo  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...